15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Через Томос священик РПЦ в Україні скинув купол з власної церкви (ФОТО)

За слів священника, до цього його мотивували законодавством.

Департамент державної служби охорони при МВС України відмовив у перебуванні українського відділення Російської православної церкви у контрольно-пропускному пункті свого Вищого професійного училища у Вінниці. Це випливає з посту настоятеля храму святого благовірного князя Олександра Невського Віктора Парандюка, – повідомляє Главком.

Відповідний пост він розмістив у мережі Facebook.

«15 років тому громада нашого храму св. Олександра Невського встановлювала цей купол над храмом, а сьогодні через відмову переходити до ПЦУ (Православної церкви України – ред.) нам довелося його демонтувати», – написав він, розмістивши відповідні фото демонтування купола.

У коментарях до посту Парандюк повідомив, що силовики своє рішення мотивували законодавством щодо назви релігійних організацій, які входять до структури релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України.

Зокрема, настоятель вказав на пункт п’ятий цього закону. Він звучить так: «Не допускається надання переваг або накладання обмежень у діяльності релігійної організації (об’єднання), що входить до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, окрім обмеження доступу священнослужителів, релігійних проповідників, наставників такої релігійної організації у частини, з’єднання Збройних сил та інших військових формувань України у місцях їхньої дислокації або інших обмежень, передбачених законом».

Через чотири години після написання посту Парандюк його прибрав без пояснень.

Нагадаємо, спікер Верховної ради України Андрій Парубій запропонує парламенту в січні розглянути законопроект про перехід парафій Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) до нової Православної церкви України.

За словами спікера парламенту, законопроект про перехід парафій УПЦ МП до Єдиної православної церкви вже підготовлений і затверджений комітетом.

20 грудня Рада схвалила законопроект №5309 «Про внесення змін в закон «Про свободу совісті та релігійні організації» назви релігійних організацій (об’єднань), що входять в структуру (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнано здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово оккупировавшее частина території України». Відразу після прийняття закон підписав глава парламенту Андрій Парубій.

Як повідомлялося, 22 грудня даний закон підписав глава держави Петро Порошенко. За словами Порошенка, зміни в законі відповідають принципу свободи віросповідання і рівності всіх конфесій.

Раніше повідомлялося, Томос святкують в готелі Intercontinental.

19 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>