8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Мураєв Євгеній Володимирович

Євгеній Володимирович Мураєв – депутат Верховної ради України VII скликання и VIII скликання.

1437119794_4

Фото: ksza.

Народився  2 грудня 1976 року у м. Зміїв Харківської області, – повідомляє Вікіпедія.

Сім’я, освіта та робота

Євген Мураєв народився в сім’ї службовців. Батько Володимир Кузьмич обіймав посаду генерального директора АТЗТ «Рапід». Мати Ольга Олексіївна — доцент кафедри химії в Харківському національному університеті міського господарства ім. О. М. Бекетова. Закінчив фізико-математичний ліцей № 27 м. Харкова.

У 1994 році вступив на економічний факультет Харківського державного університету (тепер ХНУ ім. Каразіна), спеціальність «фінанси та кредит», який в 1999 р. закінчив з відзнакою.

У 1996 році представляв Україну на Європейському конгресі студентів у місті Льєж, Бельгія. Другу вищу освіту здобув у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого, який закінчив в 2014 році також з відзнакою.

З 2000 року працював у кількох комерційних структурах на керівних посадах. Обіймав посаду директора ТОВ «Анклав» (оптова торгівля нафтопродуктами), з 2001 по 2007 рік — директор ТОВ «МКМ-Харків».

2009—2010 рр. — Генеральний директор ТОВ «Східна фінансова група».

Одружений, виховує двох синів — Михайла (2007) та Ігоря (2009).

Політична кар’єра

В 2006 році Мураєв вперше обирається депутатом Харківської обласної ради V скликання від партії «Віче», яка зробила ставку на молодих політиків. В облраді очолив постійну комісію з питань паливно-енергетичного комплексу, енергозбереження та житлово-комунального господарства. Другий раз був обраний депутатом облради в 2010 році від Партії регіонів.

15 квітня 2010 Указом Президента України Євген Мураєв призначений головою Зміївський район державної адміністрації. За час його роботи Зміївщина піднялася з сімнадцятого на перше місце в обласному рейтингу соціально-економічного розвитку, лідирувала за показниками оздоровлення дітей, у сфері освіти, фізкультури і спорту. За два роки в районі введено в експлуатацію три глибоководні свердловини питної води, два очисних комплексу-біоплато, організовано централізований збір та утилізація твердих побутових відходів, розпочато будівництво соціального житла, дитячих садків, клубів, стадіону, запущена програма реконструкції музеїв і пам’ятників. Зміївський район був єдиним на Україні, де за результатами реалізації програми з реформування і розвитку житлово-комунального господарства в 2012 р. в двох населених пунктах була на 12,5 % знижено вартість тепла для населення.

21 листопада 2012 Мураєв звільнений з посади голови району у зв’язку з обранням до Верховної Ради України у мажоритарному окрузі № 181.

Він набрав майже в п’ять разів більше голосів, ніж його найближчий конкурент, за нього віддано 56,15 % голосів виборців. Водночас він висловив упевненість у тому, що готовий зайнятися в парламенті будь-яким напрямом діяльності.

26 жовтня 2014 успішно переобраний до парламенту по тому ж округу. Член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

31 березня 2015 увійшов до складу Опозиційного уряду як міністр економічного розвитку і торгівлі. У статусі народного депутата продовжив реалізацію соціальних проектів, спрямованих на енергонезалежність та енергозбереження. У районі запланована заміна вікон у закладах соціальної сфери та облаштування 39 котелень на альтернативному паливі, 25 з яких було запущено в 2014 р.

В 2014 році Євген Мураєв став власником телеканалу News One, сайту MIGnews та харківського інтернет-каналу «Робінзон ТВ».

З початком російсько-української війни зайняв відкриту проросійську позицію. Активно виступав за збереженя пам’ятників та інших символів тоталітарного комуністичного режиму, як «історичної і культурної пам’яті». Є прихильником зміни державного устрою України з унітарного на федеративний. Стверджує, що у звільненні Маріуполя від проросійських сепаратистів з української сторони брали участь «солдати Greystone та Blackwater».

Громадська діяльність

Виступив як організатор змагань зі спортивних бальних танців «Кубок Віденського вальсу — VW», який в 2015 році отримав статус відкритих всеукраїнських змагань, як IV тур «Гран-прі Слобожанщини 2014—2015». У Харківській області щорічно проводяться Всеукраїнські змагання з самбо на кубок Е. Мураєва та два етапи кубку по автогонкам, в яких народний депутат бере участь сам.

За ініціативою Мураєва обладнані дитячі навчально-виховні комплекси в с. Соколово, м. Зміїв та с. Яковлівка Лозовського району. Починаючи з 2012 року в окрузі встановлено більше 100 дитячих і спортивних майданчиків. Приділяє велику увагу військово-історичної тематиці. За підтримки очолюваної Мураєвим райдержадміністраціі в 2010 і 2011 рр. у Зміївському районі проходили Вахти пам’яті, організовані Військово-патріотичним об’єднанням «Орієнтир». У результаті проведення польових пошукових робіт у напівзасипаних окопах і бліндажах періоду Великої Вітчизняної війни були знайдені останки 37 невідомих солдатів, загиблих в 1943 р. Крім того, в 2011 р. під с. Таранівка Зміївського району пошуковці виявили частини підірваного радянського танку КВ-1. За ініціативи Мураєва робиться ремонт та встановлення нових пам’ятників та пам’ятних знаків, реконструкція краєзнавчого музею, видані «Книга пам’яті Зміївщини», «Соколово: забуті герої», «Широнинцы: подвиг без цензуры».

Нагороди

Нагороджений Почесним знаком «Слобожанська Слава»;

Почесною грамотою Харківської міської ради (2009 р.);

Почесною грамотою Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради;

Хрестом Пошани «Князь Святослав» (2007 р.);

Хрестом Пошани «Святий князь Олександр Невський» (2007 р.);

Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира (2012 р.);

Орденом Святителя Дмитра (2012 р.);

Лауреат регіонального рейтингу «Харків’янин року-2005».

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>