9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Гузь Ігор Володимирович

Ігор Володимирович Гузь – заступник голови комітету Верховної Ради України у закордонних справах.

bj

Фото: guz.in.ua.

Народився 11 січня 1982 року у місті Луцьк Волинської області, – повідомляє Вікіпедія.

Життєпис

Народився у Луцьку. Родина по материнській лінії походить з села Свірже, що на Холмщині, по батьківській лінії з села Смідин Старовижівського району Волинської області. Закінчив загальноосвітню школу № 19 у Луцьку. Випускник Волинського державного університету ім. Лесі Українки, за фахом — «політолог, викладач політології». Одружений.

Громадська діяльність

Належав до Молодіжного Націоналістичного Конґресу, з 2001 по 2005 рік був головою волинської організації, з 2002 по 2005 рік був заступником голови всеукраїнської організації. З 2005 по 2013 рік був головою Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний Альянс». Голова організаційного комітету фестивалю українського духу «Бандерштат».

Депутатська діяльність

У березні 2002 року обраний депутатом Луцької міської ради по виборчому округу № 44. Був членом комісії яка опікувалась питаннями молоді, освіти та науки.

У березні 2006 обраний депутатом Волинської обласної ради за списком виборчого блоку Наша Україна. Був головою постійної депутатської комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму.

У жовтні 2010 року обраний депутатом Волинської обласної ради в одномандатному виборчому окрузі № 27 (Старовижівський район). Був членом комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Робота в органах місцевого самоврядування

З 2007 по 2011рік — радник Луцького міського голови на штатній основі, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради.

20 лютого 2014 року був обраний на посаду заступника голови Волинської обласної ради. 21 листопада 2014 року, у зв’язку з обранням до Верховної ради написав заяву про складання повноважень заступника голови.

Переслідування під час Євромадану

Виступав одним із координаторів луцького Євромайдану. За участь в акціях протесту міліція відкрила на Ігоря Гузя кримінальну справу за здійснення правопорушення за статтями ч. 2 ст. 296, 295, 341 кримінального кодексу України”. Політику інкримінували «винесення портретів Януковича з приміщення Волинської обласної ради; заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку; захоплення державних або громадських будівель чи споруд».

25 грудня 2013 року, Луцький міськрайонний суд ухвалив застосувати до Ігоря Гузя міру запобіжного у вигляді домашнього арешту терміном на 60 днів із застосуванням електронного браслету для контролю переміщення підозрюваного. Але вже 30 грудня 2013 року Апеляційний суд Волинської області ухвалив рішення про пом’якшення міри запобіжного заходу до підозрюваного.

Закордонна політична діяльність

Учасник акції «Чорнобильський шлях — 2005» у Мінську. Засуджений до 10 діб адміністративного арешту. Депортований з Білорусі із забороною в’їзду до цієї держави протягом 5 років. Правозахисною організацією Amnesty international був визнаний в’язнем сумління.

25 травня 2016 року народного депутата від фракції “Народний фронт” Ігоря Гузя не пустили на територію Придністровської Молдавської Республіки для зустрічі з українською діаспорою.

Захоплення

Політик захоплюється плаванням, зокрема і на довгі дистанції. Зокрема 22 серпня 2012 року в рамках кампанії «Врятуємо Світязь», що мала на меті привернення уваги громадськості до проблеми розбудови Хотиславського кар’єру зі сторони Білорусі, Ігор Гузь переплив найбільше в Україні озеро Світязь. Для цього йому вистачило 2 години 46 хвилин.

Родина

Одружений

Звання, чини, регалії

Нагороджений Премією Кабінету Міністрів України За особливі досягнення молоді у розбудові України“;

Помічникконсультант народного депутата України В’ячеслава Кириленка.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>