8.4 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Махніцький Олег Ігорович

Олег Ігорович Махніцький –  український політик і правник, народний депутат України 7-го скликання.

009(3)

Фото: gp.gov.ua.

Народився 15 березня 1970 року у м. Львів, – повідомляє Вікіпедія.

Освіта

У 1977–1985 роках навчався в середній школі № 87 міста Львова. Далі продовжив навчання в СШ № 22, яку закінчив у 1987 році.

Протягом 1991–1996 років навчався на юридичному факультеті Львівського державного університету імені Івана Франка. Здобув вищу освіту за спеціальністю «Правознавство».

Трудова діяльність

Трудову діяльність розпочав у 1988 році на Львівському виробничому швейному об’єднанні «Маяк».

У 1990 році працював організатором туристичних подорожей на виробничо-творчому об’єднанні «Краєзнавець».

У 1996 році стажувався у прокуратурі Львівської області, на вакантній посаді помічника прокурора Франківського району міста Львова.

З 1997-го по 1998 рік працював слідчим у прокуратурі Франківського району міста Львова.

У 1998–1999 — слідчий відділу слідчого управління прокуратури Львівської області, яке згодом реорганізоване в управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство прокуратури Львівської області. Після реорганізації працює старшим слідчим.

З 1999 по 2001 рік працював юристом на ПП «Агентство безпеки „Скорпіон“». Протягом 2001–2003 років займався індивідуальною адвокатською практикою. У 2003 році працював адвокатом у адвокатському об’єднанні «Осадчий та партнери».

У листопаді 2003 році став співзасновником та керуючим партнером адвокатського об’єднання «Валько і Махніцький».

22 лютого 2014 року Верховна Рада України призначила Олега Махніцького Уповноваженим по контролю за діяльністю Генеральної прокуратури України.

24 лютого 2014 року став виконувачем обов’язків Генерального прокурора України та припинив членство у Всеукраїнському об’єднанні «Свобода».

17 березня 2014 року Верховна Рада України достроково припинила повноваження народного депутата України О. Махніцького у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.

18 червня 2014 року указом Президента України Петра Порошенка звільнений від виконання обов’язків Генерального прокурора України та призначений радником Президента.

9 лютого 2015 Президент України Петро Порошенко звільнив Олега Махніцького з посади радника Президента України.

У лютому ствердив, що Шокін та Аваков заваджали розслідуванню злочинів силовиків щодо протестувальників на Майдані.

Громадська та політична діяльність

Громадською роботою Олег Махніцький розпочав займатися у 2006 році, коли був обраний депутатом Львівської міської ради за списками ВО «Свобода», член постійної депутатської комісії землекористування.

Під час виборів Президента України 2010 року — уповноважений представник кандидата на пост Президента України Тягнибока О. Я. в Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу.

У 2012 році був обраний народним депутатом України за списком Всеукраїнського об’єднання «Свобода» під номером 21. Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя. Член Вищої ради юстиції.

Сім’я

Народився в сім’ї службовців.

Одружений. Виховує трьох дітей — сина Вадима та доньок Мар’яну та Марту.

Власність

Двокімнатна квартира в мікрорайоні Imperial Wharf міста Лондон (Великобританія) вартістю 1 282 500 доларів США, куплена ним в липні 2014 року, зразу після звільнення з посади Генерального прокурора.

26 вересня 2014 року в ефірі телеканалу «Інтер» відома письменниця Ірена Карпа повідомила, що Олег Махніцький купив п’ятизірковий готель Hyatt в центрі Києва і зробила натяк на корумпованість генпрокурора. Журналісти декількох ЗМІ почали незалежне журналістське розслідування.

Проте вищезгадані факти були спростовані під час прес-конференції паном Олегом, а на письменницю Ірену Карпу подано до суду та закликав її добровільно спростувати поширену інформацію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>