7.1 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Ярема Віталій Григорович

Віталій Григорович Ярема – народний депутат України від партії «Батьківщина», колишній начальник Головного управління МВС України в м. Києві (2005–2010)

175(1)

Фото: gp.gov.ua.

Народився 14 жовтня 1963 року в с. Строкова Переяслав-Хмельницького району Київської області, – повідомляє Вікіпедія.

Життєпис

У 1971 році пішов до Великокаратульської середньої школи Переяслав-Хмельницького району Київської області. Після закінчення школи працював у Переяслав-Хмельницькому звірогосподарстві.

З 1981 по 1983 роки проходив дійсну військову службу у лавах Радянської Армії.

У грудні 1983 року поступив на службу в органи внутрішніх справ на посаді міліціонера дивізіону міліції відділу позавідомчої охорони при Дніпровському РВВС м. Києва.

З 1985 по 1987 роки навчався у Калінінградській спеціальній середній школі міліції МВС СРСР.

У 1987 році був направлений для подальшого проходження служби дільничним інспектором міліції Дніпровського районного відділу внутрішніх справ УВС м. Києва.

1989–1993 — навчався на заочному відділенні Академії внутрішніх справ України за спеціальністю правознавство.

З 1990 року проходив службу на посадах оперуповноваженого та заступника начальника відділу карного розшуку Дніпровського РВВС ГУВС м. Києва.

У червні 1993 року призначений заступником начальника відділу — начальником відділення відділу з боротьби з груповими і організованими злочинними проявами управління карного розшуку ГУВС м. Києва.

З грудня 1994 року працював заступником начальника управління карного розшуку — начальником відділу з боротьби з груповими і організованими злочинними проявами, з 1997 року — начальником управління карного розшуку.

У грудні 1999 року призначений 1-м заступником начальника Головного управління карного розшуку МВС України, а у березні 2001 року — начальником УМВС України на Львівській залізниці.

У лютому 2003 року призначений першим заступником начальника Головного управління — начальником управління з боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в м. Києві.

З серпня по листопад 2003 року працював заступником начальника Департаменту карного розшуку — начальником управління з боротьби з організованою злочинністю, а з 2003 року по 2005 рік — першим заступником начальника Департаменту карного розшуку МВС України.

У лютому 2005 року призначений на посаду начальника Головного управління МВС України в м. Києві.

12 березня 2010 подав у відставку з посади керівника столичної міліції.

19 червня 2014 року Верховна Рада України VII скликання, ухвалила пропозицію Президента України Петра Порошенка, щодо призначення Віталія Яреми Генеральним прокурором України.

10 лютого 2015 року Верховна Раду України надала згоду на звільнення Віталія Яреми.

16 лютого 2015 року виведений зі складу РНБО.

Політична діяльність

У 2006 році обраний депутатом Київської міської ради від Блоку «Наша Україна».

У жовтні 2012 року переміг на виборах у 212 (мажоритарному) окрузі міста Києва (Дарницький район).

12 грудня склав присягу і став народним депутатом України VII скликання (приймальня: м. Київ, вул. Драгоманова, 17).

У лютому 2014 року, призначений Першим віце-прем’єр Міністром України, відповідальний за координацію роботи силових органів.

Звіт про роботу народного депутата

У серпні 2013 року на території 212-го виборчого округу Віталія Яреми поширено дивний звіт про роботу народного депутата.

Зокрема, у ньому стверджується, що пан Ярема особисто домігся заборони перекриття руху міського транспорту для проїзду кортежів перших осіб держави, очистив Дарницький район від корупції, а також підвищив мінімальну зарплату до 2400 грн на місяць. Після розголосу у ЗМІ прес-служба опозиціонера поспішно оголосила звіт фальшивкою.

Бездіяльність щодо злочинів проти «Майдану»

Окремі журналісти звинувачують Віталія Ярему в тому, що він саботує розслідування злочинів проти учасників Євромайдану, оскільки станом на вересень 2014 року жоден злочинець не був встановлений і не притягнутий до відповідальності.

Віталій Ярема доручив розслідування справи про масовий розстріл людей на Майдані прокурору Геннадію Рибці, який за часів Януковича фабрикував «Справу Павліченків».

Міжнародна дорадча група Ради Європи у своєму звіті від 31 березня 2015 відзначила, що Генеральна прокуратура України під керівництвом Віталія Яреми свідомо блокувала затримання головних підозрюваних у справі про розстріл на Інститутській.

Нагороди, почесні звання

Медаль «За бездоганну службу» III ступеня (15 грудня 1999) — за багаторічну бездоганну службу, досягнення високих показників у професійній діяльності.

Заслужений юрист України (18 серпня 2009) — за особливі заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, охорону конституційних прав і свобод людини, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового і службового обов’язку, та з нагоди 18-ї річниці незалежності України.

Сім’я

Дружина: Ярема (Пилипкова) Маргарита Валеріївна, 03.06.1965 р. н.,

Син: Ярема Валерій Віталійович, 17.09.1988 р.н., начальник Департаменту державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби України,

Донька: Ярема Ілона Віталіївна, 27.08.1992 р. н.,

Донька: Ярема Роксолана Віталіївна, 2008 р. н.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>