8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Гаврилюк Михайло Віталійович

Гаврилюк Михайло Віталійович – народний депутат України (VIII скликання).

DSC_00501

Фото: uacrisis.

Біографія

Михайло Віталійович народився на території Чернівецької області, Хотинського району, в селі Ярівка, 15 серпня 1979 року, – повідомляє oswhos.

У 10 років потрапив в школу-інтернат.

Після 8-го класу школи-інтернату вступив до училища, де навчався фермерській справі.

Закінчивши училище проходив строкову службу в лавах Збройних сил Української армії.

Після демобілізації повернувся в рідне село, де займався підсобним господарством.

Тривалий час Гаврилюк їздив в Російську Федерацію на роботу.

З початком кризи в 2008 році повернувся в Україну, в рідне село, де вів підсобне господарство, підробляв на різних тимчасових роботах.

Після розгону 30 листопада 2013 року на Майдані в Києві демонстрації студентів, відразу приїхав до Києва і з перших днів брав участь у громадських акціях.

На Майдані був в складі Четвертої сотні Самооборони, де виконував обов’язки обозного.

22 січня 2014 року у Києві, на вулиці Грушевського бійці спеціального загону внутрішніх військ повністю роздягнули Гаврилюка (залишивши одні шкарпетки), виштовхали з автобуса на вулицю і провели з ним принизливу фото сесію. У той день на вулиці було 10 градусів морозу. Надалі відео одного з бійців спецзагону потрапило в мережу і набуло широкого поширення.

Під час збройного конфлікту на південному сході України Михайло Гаврилюк займався постачанням на передову АТО продуктів харчування бійцям Національної гвардії.
У той же період виступив із заявою про створення Козацького батальйону добровольців Національної гвардії.

10 липня 2014 року в мережі з’явилася інформація про те, що буковинський козак на території Донецької області був узятий в полон, але пізніше ця інформація не підтвердилася.

Потім Михайло Віталійович вступив до лав бійців добровольчого батальйону «Золоті ворота».

Реакція української влади

Міністр МВС В. Захарченко з приводу знущань з Михайла Гаврилюка обмежився вибаченням, а уповноважена з Прав людини Валерія Лутковська «пояснила „Беркуту“, чому такого робити не можна».

За фактом знущань над Михайлом Гаврилюком прокуратура м. Києва відкрила кримінальне провадження за статтею 365 Кримінального Кодексу України (Перевищення влади або службових повноважень). Водночас у вказаному провадженні досі нема жодного підозрюваного.

Реакція учасників майдану

На початку лютого 2014 року у Раві-Руській активістами був встановлений білборд із мальованим портретом Михайла Гаврилюка та написом: «Нація існує доти, доки існують ЛЮДИ, готові її захищати. Слава Україні! Героям Слава!»

Політика

10 вересня 2014 року на з’їзді партії «Народний фронт» був включений до виборчого списку кандидатів у народні депутати України.

Компромат 

Після появи в мережі відео про знущання над Гаврилюком представників силових структур, в тому ж Інтернеті почала з’являтися різного роду інформація, яка спростовує цей факт.

Родина

Михайло Віталійович перший раз одружився в 23 роки, але через кілька років розлучився з дружиною. Від першого шлюбу у нього син. На сьогоднішній момент він перебуває в цивільному шлюбі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>