1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Яніцький Василь Петрович

Василь Петрович Яніцький – член Партії «Блок Петра Порошенка „Солідарність“», заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя.

7N1H2802

Фото: yanitsky.

Народився  14 січня 1973 року року в смт. Зарічне Рівненської області, – повідомляє Вікіпедія.

Освіта

Закінчив юридичний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка (1995 р.), пізніше (2003 р.) — економічний факультет цього ж університету, за спеціальністю «Облік і аудит». Захистив кандидатську дисертацію на тему «Порядок набуття права власності на земельну ділянку в Україні» (2007 р.). Продовжує займатися науковою діяльністю.

Кар’єра

Навчаючись на ІІІ курсі університету, спробував поєднати теорію з практикою, почавши з реєстрації підприємств, надання мінімуму юридичних послуг.

Після закінчення навчання у 1995 році очолив ТОВ “Юридична фірма «Юр-Агро-Веста».

У1996 році став директором ТОВ “Юридичне бюро «Промакс».

У 1998 році склав кваліфікаційний іспит та отримав право займатися адвокатською діяльністю.

З 1998 року — адвокат Адвокатської колегії «Промакс», у 1999 році — голова ЗАТ “Юридична фірма «Євротек».

З 2000 року — голова правління [«Євротек-Холдінг»], яке у 2001 році перейменоване на ЗАТ “Юридична фірма «Євротек».

З 2001 року — директор ЗАТ “Юридична фірма «Євротек».

4 жовтня 2007 року Указом Президента було присвоєно звання «Заслужений юрист України».

Політична діяльність

У 2006 році був обраний депутатом Солом’янської районої ради м. Києва. Обирався головою постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Солом’янської районної в м. Києві ради (2006–2014 р.р.)

У 2012 як незалежний кандидат балотувався до Верховної Ради України на батьківщині у 155-му виборчому округу. Посів третє місце (15,64%).

На позачергових парламентських виборах 26 жовтня 2014 року, Василь Яніцький отримує беззаперечну перемогу на одномандатному виборчому окрузі 155, як кандидат-висуванець від Блоку Петра Порошенка з результатом 28,68% або 27 597 голосів виборців.

У Верховній Раді України Василь Яніцький став заступником голови комітету з питань правової політики та правосуддя (постанова про перелік, кількісний склад комітетів Верховної Ради України восьмого скликання (№ 10004)).

Благодійний фонд «Наш край»

Благодійний Фонд Василя Яніцького «Наш край» був заснований у 2010 році для підтримки творчої молоді, пропаганди здорового способу життя, допомоги землякам у вирішенні поточних проблем. Появу фонду пов’язували виключно з парламентськими виборами, однак частина програм БФ «Наш край» збереглася і після виборів. Серед найбільш масштабних акцій, організованих фондом, можна згадати такі:

«Книжка в дарунок»: Протягом 2011–2012 років учасники акції побували в райцентрах Дубровиця, Зарічне, Рокитне, Володимирецьта м. Кузнецовськ, а також у 90 селах поліської глибинки, поповнюючи шкільні та районні бібліотеки сучасною дитячою літературою та організовуючи творчі зустрічі із найвідомішими дитячими письменниками. Участь у акції на різних етапах брали Іван Андрусяк, Роман Скиба, Євгенія Кононенко, Марина Павленко, Сашко Дерманський, Сергій Пантюк, Зірка Мензатюк, Леся Мовчун, Наталка Позняк, Оксана Кротюк, Олександр Есаулов, Роман Демчук.

Премія «Інтелект» — за три роки існування премії її лауреатами стали більше півсотні поліських старшокласників. Щороку лауреатами стають троє учнів 9-10 класів, які показали найкращі результати. Розмір премії — 1000–1200 грн.

«Здорове майбутнє» — БФ «Наш край» активно підтримує шкільні та сільські спортивні команди, виступає співорганізатором багатьох спортивних змагань. У Кузнецовську, Дубровиці, Зарічному, Володимирці, а також інших населених пунктах Рівненського полісся з’явилися вуличні спортивні тренажери та спортивні майданчики. Фонд активно співпрацював із Дубровицькою школою бойового гопака «Джура» (керівник — віце-президент Міжнародної федерації бойового гопака Петро Велінець).

До 39-річчя Кузнецовська у місті була висаджена алея сакур. Кузнецовськ — є ровесником Василя Яніцького, тому кількість висаджених сакур відповідає кількості років життя В.Яніцького. Відповідно, з кожним роком кількість сакур збільшуватиметься на одне дерево.

За сприяння БФ «Наш край» побачили світ 6 книг дитячого письменника Романа Демчука. Практично усі наклади були подаровані дитячим бібліотекам. У 2012 році Василь Яніцький став лауреатом бібліотечної премії «Кобзарик».

Акція «Святий Миколайчик». В  рамках акції дітям сиротам та дітям з малозабезпечених сімей, щороку до дня святого Миколаявручаються подарунки.

Активно підтримує фольклорні колективи та фестивалі, які репрезентують прадавню культуру Полісся.

З початком Антитерористичної операції (АТО) на сході України, Благодійний Фонд «Наш Край» Василя Яніцького активно долучився до допомоги військовослужбовцям з рівненського полісся на передовій та членам їх родин у тилу.

Нагороди

Відзначений подяками Київського міського голови (2007 р., 2011 р.);

Відзначений подякою Солом’янської районної ради в м. Києві  (2007 р.);

Відзначений почесною грамотою Рівненської обласної ради (2011 р.);

Родина

Одружений. Виховує двох синів — Вадима та Олексія.

Захоплення

Футбол, гірськолижний спорт, історія.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>