15.3 C
Kyiv
Середа, 17 Квітня, 2024

Суслова Ірина Миколаївна

Ірина Миколаївна Суслова – народний депутат України VIII скликання, голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань захисту прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин, співзасновник Громадської організації «Люстраційний комітет України».

4deba85fd72dd2af61a39bebe922a33c

Фото: volya.

Народилася 5 серпня 1988 року у Житомирі, – повідомляє Вікіпедія.

Освіта

У 2011 році закінчила Національний університет Державної податкової служби України, економіст.

Трудова діяльність

У 2008 р. — помічник-консультант народного депутата України.

З 2014 р. — директор ТОВ «Редакція газети „Західне передмістя Києва“».

Громадсько-політична діяльність

Брала участь у створенні низки громадських ініціатив, зокрема: Громадська організація «Громадський рух Разом» — член Правління; Громадська організація «Люстраційний комітет України» — співзасновник.

З 2014 року по лютий 2016 року — член партії «Воля».

Політична діяльність

У 2014 році на дострокових виборах до Верховної Ради балотувалася за списками партії Об’єднання «Самопоміч» під № 6.

У лютому 2015 року парламентська фракція «Самопоміч» прийняла рішення виключити зі свого складу Суслову — за словами Єгора Соболєва — як єдину з фракції, хто проголосував за призначення генеральним прокурором Віктора Шокіна. А також через невідвідування загальних зборів фракції без поважних причин і вчинення дій, які шкодили репутації фракції. Сама ж Суслова стверджує: «Моє членство у фракції „Самопоміч“ було формальним. Я делегована у список „Самопомочі“ від політичної партії „Воля“ і відстоюю у Верховній Раді позицію своєї партії. Це рано чи пізно мало статися. І я очікувала рішення про своє виключення, адже не брала участі у роботі фракції; більше того, мене навіть не запрошували на її засідання».

Ірина Суслова вела активну боротьбу з прибічниками режиму Віктора Януковича.

Зокрема, народний депутат заявляла про необхідність забезпечення об’єктивного розслідування корупційних діянь Петра Мельника — екс-ректора Національного університету Державної податкової служби України, у зв’язку з чим вона неодноразово зверталась до правоохоронних органів.

Також за результатами розгляду звернень народного депутата було відкрито кримінальне провадження щодо порушень законодавства керівництвом Вінницького національного аграрного університету, за головування Григорієм Калетніком, у минулому — народним депутатом від «Партії регіонів». Кримінальна справа порушена за фактом зловживання владою або службовим становищем посадовими особами університету.

Крім того, депутатка неодноразово заявляла про причетність Сергія Ківалова, президента Національного університету «Одеська юридична академія», в минулому члена«Партії регіонів», до корупційних схем із заволодіння нерухомим майном, а також поширення ним матеріалів, спрямованих на підрив суверенітету та територіальної цілісності України. За даними фактами відкрито кримінальне провадження, що було підтверджено Генеральною прокуратурою України та Головою Служби безпеки України Валентином Наливайченком.

За повідомленнями ЗМІ, Ірина Суслова ініціювала відкриття кримінальних проваджень за фактом порушення трудового законодавства та ухилення від сплати податків керівництвом ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат», що входить до групи Рината Ахметова «Метінвест».

Як голова підкомітету з питань гендерної рівності та недискримінації Комітету з прав людини та національних меншин Верховної Ради України у вересні 2015 року Ірина Суслова ініціювала створення робочої групи з напрацювання комплексних змін до законодавства України з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Зокрема, метою групи є розробка механізмів відповідальності за недотримання гендерних квот, які задекларовані у виборчому законодавстві України.

Також народний депутат входить до складу Моніторингового комітету з питань Декларації відкритості парламенту.

30 березня 2016 року вступила у фракцію Блок Петра Порошенка.

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>