5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Лапін Ігор Олександрович

Ігор Олександрович Лапін – народний депутат Верховної Ради України VIII скликання.

161920

Фото: bug.org.

Народився 28 травня 1969 року в смт. Іваничі Волинської області, Україна, – повідомляє Вікіпедія.

Освіта

У 1986 році закінчив середню школу № 1 м. Ковель.

1988–1992 роки — Курганське вище військово-політичне авіаційне училище(КВВПАУ), офіцер з вищою військовою спеціальністю «соціальний педагог». Отримав диплом з відзнакою.

У 1997 році закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, факультет правознавства.

Кар’єра

1992–1996 р.: Військово-повітряні сили України, старший лейтенант, заступник командира аеродромної експлуатаційної роти аеродрому «Луцьк», мicто Луцьк.

1997 р. — до сьогодні: Волинська обласна колегія адвокатів (ВОКА), адвокат.

Участь у АТО

Під час створення 24-ого батальйону територіальної оборони «Айдар» ЗСУ Ігоря Лапіна (більш відомий під псевдонімом «Зола») було призначено командиром 2-ї роти «Захід», сформованої переважно з мешканців Волинської області.

На Сході України «Зола» перебував із червня 2014 року. За час проведення АТО відзначився як професійний та відповідальний командир. Користується авторитетом у своїх бійців. Під його керівництвом було звільнено від терористів 8 населених пунктів в Луганській області, зокрема Щастя, Георгіївка, Лутугине, Успенка, Новосвітлівка та Хрящувате та інші стратегічно важливі об’єкти.

Штурмовий підрозділ «Золи» під час операції по звільненню Вергунського Розїзду біля Луганська знищив Спецпідрозділ по боротьбі з тероризмом РФ «Гюрза» (Старший групи — позивний «Грозний»), про що зазначив сам командир на своїй сторінці у Фейсбук.

26 грудня 2014 року був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Указ Президента № 957/2014″Про відзначення державними нагородами України”.

Громадська та полiтична дiяльнiсть

У 2010 році за квотою батька (судді) Ігор Лапін балотувався на посаду Ковельського міського голови від «Селянської партії».

Із грудня 2013 року перебував на Майдані, був активним учасником революційних подій зими 2013–2014 року, став членом Громадського формування із охорони громадського порядку «Самооборона Волині».

З 14 серпня 2014 року — член Військової Ради Політичної Партії «Народний фронт».

На жовтневих парламентських позачергових виборах у 2014 роцi балотувався у Верховну Раду України від «Народного фронту» Арсенія Яценюка по Луцькому мажоритарному округу № 22. Окрiм Лапіна свої кандидатури у цьому окрузi висунули i iншi військові: Павло Данильчук («Правий сектор»), Андрій Омельчук («Айдар»)
В виборчiй кампанiї Лапіна узяли участь Юрій Береза, Дмитро Тимчук, Тетяна Чорновол, Лілія Гриневич, Андрій Парубій, та рядовi бійці «Айдару».

Нагороди

Орден Богдана Хмельницького III ступеня (26 грудня 2014) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. На відміну від загиблих побратимів одним із перших отримав омріяний орден – прижиттєво.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>